igénylés

Ha szilikon protézist szeretne igényelni, itt megtudhatja, kihez forduljon!

Felső végtag, vagyis ujj, részleges kézfej, vagy teljes kézfejpótlás esetén

Első lépésben keresse fel saját kezelő-, vagy a területileg illetékes szakrendelő intézet sebészeti, traumatológiai, rehabilitációs, vagy ortopédiai szakorvosát. Tekintettel arra, hogy a szilikon protézist a TB 98%-ban támogatja, a szakorvossal történt konzultációt követően egy névre szóló orvosi vényt kap.

Fontos, hogy az orvosi vényen fel legyen tüntetve

  • a traumás kéz oldalisága, vagyis, hogy jobb vagy bal kézre kerül majd fel a szilikon protézis
  • pontosan mely ujj, vagy ujjakat szükséges pótolni (1-5 ujjig)
  • a TB felé dedikált kód (K-113 – végtagi ujj / K-112/s – kéz)

Amennyiben nem tudja megoldani az orvosi vény felíratást bármely okból lakóhelyén, úgy az Ortoprofil Központban rendelő szakorvosaink Dr. Magyar János és Dr. Farkas Péter készséggel áll szíves rendelkezésére az alábbi elérhetőségeken:

Telefonszám: +36 1 413 2180
Cím: 1074 Budapest, Csengery utca 28., II. emelet

Rendelési idő (bejelentkezés és előzetes időpont egyeztetés szükséges):
Dr. Magyar János, Kedd 10:00-13:00
Dr. Farkas Péter, Szerda 16:30-18:00

Amennyiben a saját nevére szóló vényt megkapta kezelőorvosától, nincs egyéb teendője, mint időpontot egyeztetni a Szilikon-ház munkatársaival, hogy egy személyes találkozó alkalmával lehetőség nyíljon a mintavételre.

Mintavétel:

A vény felíratást és az előzetes időpont egyeztetést követően a budapesti székhelyű orvosi szakműhelyünkben munkatársaink mintát vesznek az Ön hiányos végtagjáról, illetve az ellenoldali végtagról is – ez szolgál majd ugyanis mintául a szilikon pótlás elkészítéséhez. A mintavétel során egy kétkomponensű mintázó szilikont alkalmazunk, ami alapján egy pozitív gipszmintát öntünk. A mintavétel maximum 30 percet vesz igénybe. A mintavétel során munkatársaink bőrszín mintát is vesznek Öntől, mely alapján készül el a végeleges szilikon protézis.

A gipszminta alapján kerül legyártásra egy próba szilikonprotézis, melyet 5 munkanapot követően vehet át. Amennyiben a minta tökéletesen illeszkedik a traumás testrészhez, úgy elkészítjük a végleges szilikonprotézist.

A szilikonprotézisnek színe, kiképzése teljesen egyedi, így élethű mása az Ön eredeti, egészséges ujjának, felső végtagjának.

Szilikon-Ház - Kéz 

A szilikon ujjakra akril alapanyagból készülő körömpótlást készítünk, ami lakkozható, műköröm is felhelyezhető rá, festhető, magas kopásálló tulajdonsága van, könnyen tisztítható, anyagában és érzetre is tökéletesen szimulálja az élő körömstruktúrát.

A mintavételt követően nagyságrendileg 30 nap alatt készül el a végleges végtagpótlás (ez függvénye a traumás végtag állapotától), ami a műhelyben vagy postai úton is átvehető.