Ravasz Pál

Ravasz Pál - Szilikon-Ház

Szilikon protetikus, ortopédiai műszerész
Szilikon-ház kft. ügyvezető

Kéz, ujj és részleges alsóvégtag szilikonprotézis specialista

2011 óta vezetem a Szilikon-ház Kft-t, mely az elmúlt évek alatt Magyarország vezető egyedi, manufakturális technológiával készülő szilikon protézisgyártójává vált. Immáron 8 éve készítek egyedi kivitelezésű, szilikon technológián alapuló részleges végtagpótlásokat, úgymint kézujj-, és előlábpótlást. Munkám során egy cél vezérel - egyedülálló minőségben, a páciensek egyedi igényeinek maximális figyelembe vételével olyan ujj-, és részleges végtagpótlásokat készíteni, melyek minden tekintetben hozzájárulnak a páciensek életminőségének javításához, funkcionális és esztétikai értelemben egyaránt. A szilikon technológiának köszönhetően ma már lehetőség van arra, hogy az ép végtagról vett minta alapján elkészítsem annak élethű mását. A pótolt ujj, vagy részleges végtagok vizuálisan tehát nem különböznek az ép, mintául szolgáló testrésztől. A szilikon ujjak teljes mértékben egyedileg készülnek, manufakturális eszközökkel, high-tech anyagok és technológia felhasználásával, alkalmazásával. Az elmúlt évek során maga a technológia is sokat fejlődött, tekintve az orvosi célra használt szilikon alapanyagokat, a bőrszín egyedi megfestését lehetővé tevő festékeket, illetve a köröm pótláshoz alkalmazott akrilt.

Az elmúlt évek alatt kellő gyakorlati tapasztalatot gyűjtöttem, így nem csak a magyar pacientúra végtagpótlás igényét szolgálom ki, hanem számos külföldi megrendelést is kapok Ausztráliától egészen Amerikáig. A Szilikon-ház Kft., melynek ügyvezetője vagyok, elsősorban kézujjprotéziseket készít, de számos testrészpótlást is készített már, úgymint alsó végtagi (lábujj, lábfej, sarok, talp), orr és fülprotéziseket, égési sérültek esetén bőrpótlásokat.

Maga a szilikon orvosi célra való felhasználása 20 éves múltra tekint vissza. Jómagam a technológia kifejlesztésének és gyakorlati alkalmazásának kezdetén ismerkedtem meg a fejlesztőmérnökkel, a holland származású Jan Shrama-val, aki gyógytornászként arra tette fel az életét, hogy páciensei életét a lehető legteljesebbé tegye, függetlenül az egyes testrészüket ért traumák mértékétől, jellegétől.

Shrama élenjáró volt abban tehát, hogy olyan részleges végtagpótlás technológia kerüljön kifejlesztésre, mely lehetővé teszi a páciensek számára a munka világába való visszatérést, vagyis mind funkcionalitásban, mind esztétikailag hozzájáruljon mindennapjaik teljessé tételében.

Hosszas kutatómunka és előkészítést követően 2004-ben elkészültek az első szilikon kézujj protézisek. Személyesen többször is módomban állt találkozni Jan Shrama-val, aki szakszerű oktatásban részesített.

Shrama jelenleg a világ vezető gyógyászati segédeszközgyártó- és forgalmazó ortopédtechnikai multinacionális nagyvállalatának, az Otto Bock-nak vezető oktatója.


Elérhetőségünk:
Postacím / Műhely: 1071 Budapest, Dembinszky utca 28.
Telefon/Fax: +36 1 413 2180, +36 1 413 2181
Mobiltelefon: +36 20 349 9502, +36 20 349 9506
Országszerte keresse gyógyászati segédeszköz szaküzleteinket: http://www.ortoprofil.hu/orszagos-elerhetoseg